Altın İğne

15

Mayis

Altın İğne

15 Mayis, 2017 Admin

Radyofrekans (RF) cihazları tıbbın pek çok alanında olduğu gibi estetik alanında da yüz ve vücut sıkılaştırma amacıyla yıllardır kullanılmaktadır. Birinci kuşak Radyofrekans cihazları monopolar, bipolar ve multipolar olarak üç kademede evrimsel süreçlerini tamamlamış ve fraksiyonel radyofrekans cihazları ikinci kuşak olarak karşımıza çıkmıştır. İlk çıkan fraksiyonel RF cihazları birinci kuşak RF cihazları gibi cilt yüzeyinden RF enerjisini veriyor ve cilt yüzeyinde yanık yapma riski nedeniyle yeterince yüksek enerji seviyelerine çıkmakta sorun yaşanıyordu. Bunu gidermek için üçüncü kuşak radyofrekans cihazları olarak Mikroiğneli Fraksiyonel Radyofrekans Cihazları, halk arasında bilinen adıyla Altın İğne geliştirilmiştir.

Altın İğne cihazında uzunlukları 0,5 -3,0 mm arasında ayarlanabilen mikro iğneler cilde girerek RF akımının iğnelerin ucundan derinin daha alt tabakalarına verilmesi sağlanmaktadır. Böylece çok daha yüksek enerji seviyelerine çıkılmasına rağmen derinin üst tabakası olan epidermiste yanık oluşması engellenmektedir.

Bu uygulama için; Fraksiyonel Radyofrekans, İğneli Fraksiyonel Radyofrekans, Altın İğne, Fraksiyonel İğneli Radyofrekans, İğneli Radyofrekans, isimleri de kullanılmaktadır. Hepsi aynı uygulamadır. Değişik firmaların ürettiği Scarlet Infini, Secret gibi makineler bu amaçla kullanılmaktadır. Hepsi benzer özelliklere sahip olup birbirlerinden küçük farklarla ayrılırlar. Örneğin kliniğimizde kullanılan Secret isimli cihazı diğer makinelerden ayıran en önemli özellik RF akımının büyük bölümünü iğne ucundan vererek üst deride(epidermis) yanık oluşmasını önlerken az miktarda akımı da epidermise vererek iğne giriş yerlerinde koagülasyon oluşturması, böylece işlem sonrasında oluşabilecek kanamayı engellemesidir.

Başlıca Kullanım Alanları

Anti-Aging (Lifting,elastikiyet kaybı,kırışıklık tedavisi v.s.)

Akne izleri

Akne

Genişlemiş gözeneklerin tedavisi

Pigmente lezyon tedavisi

Hangi durumlarda uygulanmamalıdır?

Uygulama yapılacak bölgede aktif enfeksiyon varlığı

Hamilelik

Herpes (uçuk)

Kalp pili olanlar

Kanser hastalarında

Epilepsi hastalarında.

Uygulama nasıl yapılmaktadır?

Uygulama genellikle birer ay arayla üç seans şeklinde olmaktadır. Ağrı hissini azaltmak için uygulama öncesinde anestezik krem sürülerek yarım saat kadar beklenmesi önerilmektedir. Uygulama tüm yüz için ortalama 30 dakika kadar sürmektedir. Uygulama sonrasında güneşten korunmak önemlidir. Güneş koruyucu ve nemlendirici kullanılması önerilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Son Güncelleme: 26.01.2023

Paylas

Mesaj Gonder

  IP Bilgileriniz Kayıt Altına Alınmaktadır.

Bizimle Çalışın!

Hemen Arayın! 0 537 243 33 99

Hizmetlerimizden sınırsız şekilde yararlanın!