Lazerle Dövme Silme

19

Eylul

Lazerle Dövme Silme

19 Eylul, 2012 Admin

Q Switch lazerle dövme silme

KLİNİĞİMİZDE DÖVME SİLME İŞLEMİ YAPILMAMAKTADIR. AŞAĞIDAKİ YAZI BİLGİ AMAÇLIDIR

Dövme Silme Uygulamasında kullanılan lazerler sadece bu amaç  için üretilmiş, Q switch özellikte olan cihazlardır. Q Switch özelliği atış süresinin nanosaniyelerle ölçülecek kadar kısa olmasını sağlar. Tüm dünyada dövme silme işleminde Q Switched Nd YAG- KTP lazer sistemleri sıklıkla tercih edilmektedir. Cihazın, farklı renk dövmelerde sonuç alabilmek için 1064 ve 532 nanometre dalga boylarında lazer atışı yapabilmesinde yarar vardır.

Sonuç almak sadece kullanılan makineye veya uygulamayı yapan doktora bağlı olmayıp, uygulamanın başarısı, dövmenin ne kadar profesyonelce yapılmış olduğu, birim alanda kullanılan boya miktarı ve ne tür boya kullanıldığı ile de yakın ilişkilidir.

Uygulamada, cilde uygulanan lazer enerjisi epidermisten geçerek dövmeyi oluşturan boya tarafından absorbe edilir (emilir) ve ısı ortaya çıkar. Ortaya çıkan ısı boyayı parçalar, daha küçük parçalara böler. Zamanla, küçük parçalara ayrılan dövme boyası vücudumuzda doğal olarak bulunan makrofaj dediğimiz hücreler tarafından ortadan kaldırılır. Dövme silme uygulamasında gerçek görünüm uygulamadan hemen sonra değil, parçalanan boyanın vücut tarafından atılmasını takiben ortaya çıkar. Bu süre ortalama 4-6 haftadır.

Profesyonelce yapılmış bir dövmenin silinmesi için en az 4-5 seans gerekir. Her seanstan sonra 4-6 hafta beklenerek yeni bir seansa kadar makrofajların, parçalanmış olan boya pigmentlerini yok etmesi sağlanır. Lazerle dövme silme uygulamasında başarı oranı %80-90'a yakındır. Dövme silindikten sonra bölgede bazı renk değişiklikleri (hipopigmentasyon) ve bir miktar boya izi kalabilir.

Lazer ile Dövme Silme işlemi hamilelere, uygulanmaz. Bunun yanında çok ağır kalp ve şeker hastalığı olanlara, epilepsi hastalığı olanlara, uygulama bölgesinde deri hastalığı olanlara uygulama yapılmaz.

Uygulama sonrasında yan etkilere oldukça az rastlanır. Tedavi sonrası hasta günlük aktivitelerine hemen dönebilir. Uygulama bölgesinde hafif kızarıklık, kabarıklık, yanma hissi görülebilir, bu şikayetler birkaç günde geriler. Bazı durumlarda kabuklanma ve kaşıntı hissi görülebilir.

Uygulama sonrası dövmenin üzeri steril gazlı bez ile kapatılır. Kapalı bölge 24 saat su ile temas etmemelidir. Nemlendirici krem ile günlük olarak nemlendirilmeli, eğer kabuklanma olursa kabuklar kopartılmamalıdır. Uygulamadan 2 hafta önce ve 2 hafta sonra güneşlenilmemeli, solaryuma girilmemelidir. Uygulama bölgesine peeling gibi kozmetik işlemler 4 hafta süreyle yapılmamalıdır.

Sonuç olarak; lazer ile dövme silme uygulaması uzun zaman ve sabır gerektiren uygulamalardır. Hemen sonuç alma veya dövme silindikten sonra derinin hiç dövme yapılmamış gibi olacağı beklentisine girilmemelidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Paylas

Mesaj Gonder

  IP Bilgileriniz Kayıt Altına Alınmaktadır.

Bizimle Çalışın!

Hemen Arayın! 0 537 243 33 99

Hizmetlerimizden sınırsız şekilde yararlanın!