Mezoterapi

19

Eylul

Mezoterapi

19 Eylul, 2012 Admin

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi, ilaçların derinin orta tabakası olan mezoderme, çok ince iğnelerle enjekte edilmesidir. İlk kez 1952'de Dr. Michel Pistor tarafından uygulanmış olup, 1987'de Fransız Tıp Akademisi tarafından geleneksel tıbbın bir parçası olarak kabul edilmiştir. Fransa' da ortalama 15.000 doktor, günde 60.000 den fazla hastayı mezoterapi yöntemi ile tedavi etmektedir. Ağız yolu veya damar enjeksiyonu ile alınan ilaçlar her zaman istenilen noktalara kadar nüfuz edememektedir. Bu nedenle problemli bölgelere yapılan direk aktif maddelerin enjeksiyonu çok daha etkili olmaktadır. Farklı tedaviler için kullanılan mezoterapinin her uygulama bölgesi için de ayrı bileşenleri vardır.

Nasıl Yapılır?

Mezoterapi enjeksiyonlarıyla ilgili farklı teknikler vardır. Genel olarak söylemek gerekirse çok ince iğnelerle (örneğin 30 G) çok sayıda noktadan ilaçların az miktarda enjekte edilmesi şeklinde özetlenebilir.

Uygulama Alanları?

1) Bölgesel İncelme ve Selülit

Mezoterapi; karın, bel, basen, üst bacak, omuz, kol gibi yağlanmaya müsait bölgelerde bölgesel incelme ve selülit tedavisinde kullanılır. İlaçların miktar ve bileşimi hastaya göre değişir. Tedavi hastanın durumuna göre 5-15 seans uygulanır. Bu tedavi sırasında yağlı, kızartma türü yiyecekler, tuz, alkol, katı yağ, kafeinli gıdalar, sigara azaltılmalıdır. İçilen su miktarı 3 litreye çıkarılır, yürüyüş ve yüzme gibi sporlar tedavinin etkinliğini arttırır. Mezoterapinin uygun diyet ile birlikte uygulandığı zaman etkili bir incelme sağladığı ve bir zayıflama yöntemi olmadığı asla unutulmamalıdır.

2) Yüz Mezoterapisi (Mezolifting)

Mezolifting uygulamasında, yüz ve boyun bölgesinde deri içine mikroenjeksiyon yöntemi ile hücre yenilenmesini ve yeni liflerin oluşumunu sağlayan karışımlar enjekte edilir. Bu kokteyl cildin elastikiyeti artırarak, ciltte daha fazla su tutulmasını,  daha parlak, taze bir görünüme kavuşmasını sağlar. İlk uygulamadan itibaren ışıltılı bir cilt ortaya çıkar. Seanslar kişiye göre değişmekle birlikte ilk ay haftada 1 seans olarak başlanıp daha sonra seans araları giderek uzar ve ayda 1 seans şeklinde sürdürülür.

3) Saç Mezoterapisi

Günde 50-100 adet saç dökülmesi normaldir. Bundan daha fazla dökülme olduğu zaman, saç mezoterapisi tavsiye edilebilir. Dermis içine yapılan enjeksiyonlarla hücresel metabolizmayi uyararak dokuları canlandırır. Seanslar kişiye göre değişmekle birlikte ilk 3 seans haftada 1, sonraki 3 seans 15 günde 1 daha sonraki 3 seans da 21 günde bir uygulanabilir ve ayda 1 seans olarak devam edilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Paylas

Mesaj Gonder

  IP Bilgileriniz Kayıt Altına Alınmaktadır.

Bizimle Çalışın!

Hemen Arayın! 0 537 243 33 99

Hizmetlerimizden sınırsız şekilde yararlanın!